Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μας και το πραγματικό ωροσκόπιο της Ελλάδας!

                                                 (πίνακας του Ludwig Michael von Schwanthaler)

Ο πίνακας που βλέπετε παραπάνω απεικονίζει ένας γεγονός ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΗΣ σημασίας για τη σύγχρονη Ελλάδα, ένα γεγονός που παραδόξως είναι σχετικά άγνωστο στον κόσμο! Είναι αναρτημένος σε αίθουσα της Βουλής και δείχνει τη στιγμή της "Διακήρυξης της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους"! Ουσιαστικά δηλαδή αυτή η Διακήρυξη σηματοδοτεί την Ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους"!

Η τεράστιας σημασίας  αυτή Διακήρυξη (η οποία αποτελεί και αστρολογικό ορόσημο, όπως θα δούμε στη συνέχεια) έγινε στην Επίδαυρο την 1η Ιανουαρίου 1822 (με το παλαιό ημερολόγιο, αντιστοιχεί στις 13 Ιανουρίου 1822 στο σύγχρονο). Διαβάζοντας την ένας σημερινός Έλληνας δεν μπορεί παρά να νοιώσει συγκίνηση (ουσιαστικά σε αυτή την ημερομηνία γεννήθηκε η σύγχρονη Ελλάδα). Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το αυθεντικό κείμενο της Διακήρυξης (ας πούμε τον πάπυρο στον πίνακα, που τον δείχνει με το αριστερό του χέρι ο πατριώτης με το μπλε γιλέκο), όπως έχει διασωθεί από εκείνη την εποχή:


Επειδή η συγκεκριμένη εκτύπωση της Διακήρυξης είναι λιγάκι δυσανάγνωστη, την παραθέτω παρακάτω σε μια καθαρότερη "μετεγγραφή" της. Κάθε λέξη που περιέχεται σε αυτή τη Διακήρυξη είναι προσεκτικά επιλεγμένη, έτσι ώστε να αποδίδει ακριβώς το πνεύμα και τις προθέσεις των "πατέρων" της σύγχρονης Ελλάδας, τη στιγμή που τη συνέτασσαν:

«Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος, το Ελληνικό Έθνος το υπό την φρικώδη Οθωμανική δυναστείαν, μη δυνάμενο να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον δια των νομίμων παραστατών του, εις εθνικήν συνηγμένων Συνέλευσιν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν.

 Εν Επιδαύρω, την α΄ Ιανουαρίου έτει αωκβ, και Α΄ της Ανεξαρτησίας.»

Το έτος "αωκβ" μεταφράζεται σε 1822. Προσέξτε ότι οι "πατέρες" της σύγχρονης Ελλάδας αναφέρουν στη συγκεκριμένη τους Διακήρυξη το 1822 σαν το "Πρώτο έτος της Ανεξαρτησίας της χώρας μας"! Θεωρούν δηλαδή ότι το 1822 γεννήθηκε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος. Και μαζί τους συμφωνούν σήμερα όλοι σχεδόν οι ειδικοί επί των Πολιτικών Επιστημών.

Δείτε π.χ. τι αναφέρει η ίδια η "Wikipedia" στο άρθρο της για την A' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου:

"Η Α' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου...ήταν η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους."

Δείτε επίσης τι γράφει εδώ η διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πιερρίνα Κοριατοπούλου - Αγγελή:

"Η Διακήρυξη (Ανεξαρτησίας της Επιδαύρου), μείζον επίτευγμα της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης, εισάγει την νεωτερικότητα στην ελληνική κοινωνία, η οποία με καινοτόμους πολιτικούς θεσμούς καλείται να συγκροτήσει την κρατική εξουσία του πρώτου στην ελληνική ιστορία ανεξάρτητου εθνικού κράτους".

Ενώ σαφέστατο και καθοριστικότατο είναι το κείμενο του καθηγητή της Παντείου Γεώργιου Δημακόπουλου:

"Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους αποτελεί τη συστατική πράξη του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η ίδρυση, νομικώς και ιστορικώς πρέπει να λογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 1822 (παλαιό ημερολόγιο). Αντιλήψεις που τοποθετούν αυτήν μεταγενέστερα, συνδέοντας την ίδρυση με τη διπλωματική αναγνώριση του κράτους από ξένες Δυνάμεις, δεν είναι μόνο αντίθετες προς το εφαρμοσθέν εσωτερικό δίκαιο, αλλά και προς το εξωτερικό δημόσιο δίκαιο, αφού γενικά γίνεται δεκτό ότι η διπλωματική αναγνώριση δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους!" 

Προφανώς η πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων αστρολόγων αγνοεί αυτές τις διαπιστώσεις των Πολιτικών Επιστημών γιατί θεωρεί ότι η σύγχρονη Ελλάδα γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1830, όταν οι ξένες δυνάμεις ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ την ανεξαρτησία μας (με το πρωτόκολλο του Λονδίνου)! Θεωρούν επομένως ότι η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου (μακάρι να ανήκε! Καμία σχέση δεν έχει η νεο-ελληνική κοινωνία με τις ιδιότητες του Υδροχόου όπως η "ισχυρή συλλογικότητα", η προοδευτικότητα, ο ιδεαλισμός, οι ριζοσπαστικές καινοτομίες κ.λ.π.). Και πάλι όμως υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια που φαίνεται να την αγνοούν και αυτή οι περισσότεροι Έλληνες αστρολόγοι: η Οθωμανική αυτοκρατορία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υπογράψει το πρωτόκολλο του Λονδίνου, που θα έδινε ανεξαρτησία στην Ελλάδα! Χωρίς την υπογραφή της "Υψηλής Πύλης" το πρωτόκολλο του Λονδίνου απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!

Σε τελική ανάλυση, είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο που δεν προσδιορίζουμε το εθνικό μας ωροσκόπιο από την ημερομηνία κατά την οποία εμείς οι ίδιοι ΔΙΑΚΗΡΥΞΑΜΕ την Ανεξαρτησία μας (αυτό κάνουν π.χ. οι Αμερικάνοι, που έχουν μία από τις πιο εξελιγμένες και καλλιεργημένες αστρολογικές κοινότητες στον κόσμο) αλλά το προσδιορίζουμε από την ημερομηνία κατά την οποία κάποιες  "τρίτες" ξένες δυνάμεις (αλλά όχι όμως η άμεσα εμπλεκόμενη δύναμη, η Οθωμανική αυτοκρατορία) μας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ απλά σαν ανεξάρτητο κράτος!

Αυτό αποτελεί αν θέλετε και προσβολή στη μνήμη των "εθνικών μας πατέρων", που τους βλέπουμε στον πίνακα της Βουλής να διακηρύττουν ενθουσιωδώς την πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία της Ελλάδας! Είναι σα να τους λέμε ότι πήγαν άδικα οι αγώνες τους, το αίμα που έχυσαν, οι διακηρύξεις που έκαναν, γιατί τη σημερινή Ελλάδα δεν την γέννησαν αυτοί αλλά οι ξένες δυνάμεις!  

Για να σας δείξω το πόσο αδικούμε το ίδιο μας το αίμα όταν ισχυριζόμαστε ότι η σημερινή Ελλάδα γεννήθηκε με το πρωτόκολλο του Λονδίνου (το 1830 δηλαδή) σας παραθέτω ένα αντίγραφο χρονικού από την Εθνοσυνέλευση της Γ' Σεπτεμβρίου (που έλαβε χώρα μετά από την εξέγερση του λαού το 1843 στην πλατεία Συντάγματος, που απαίτησε από τον βασιλιά Όθωνα να συντάξει "Σύνταγμα"). Στο χρονικό αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αποτελούσε κράτος και κυβερνιόταν ΠΡΙΝ από τον Όθωνα (o Καποδίστριας π.χ. - ο κατά γενική ομολογία επιφανέστερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας - ορίστηκε πρωθυπουργός το 1827). Επιπλέον, διαφαίνεται ότι η "οθωνική μοναρχία" ήταν ένα καθεστώς επιβεβλημένο εκ των έξωθεν που δεν το αποδέχθηκε ποτέ με την καρδιά του ο Ελληνικός Λαός:


Έχω υπογραμμίσει στο παραπάνω χρονικό την έκφραση που λέει ότι "ο Όθων και οι Βαυαροί επιτελείς του "αποσιώπησαν" έντεχνα και σκόπιμα το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπήρχε Ελληνική κυβέρνηση ΠΡΙΝ από το Πρωτόκολλο του Λονδίνου (3 Φεβρουαρίου 1830)!" Γιατί όμως να το αποσιωπούν αυτό το γεγονός όλοι οι ξένοι; Για σκεφτείτε το λίγο!

Προφανώς το αποσιώπησαν γιατί η δική τους "ατζέντα" ήταν τελείως διαφορετική από εκείνη των Ελλήνων! Γιατί τελικά το ωροσκόπιο που βασίζεται στην 3η Φεβρουαρίου 1830 είναι το ωροσκόπιο των δικών τους σχεδίων για την Ελλάδα (ουσιαστικά είναι το ωροσκόπιο του "Βασίλειου τη Ελλάδας", που καταλύθηκε όμως με το εθνικό δημοψήφισμα του 1974 και επομένως το ωροσκόπιο αυτό ουδεμία ισχύ έχει πλέον!). Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι το γενέθλιο/εθνικό ωροσκόπιο της χώρας μας (το οποίο προκύπτει ξεκάθαρα από την ημερομηνία 1 Ιανουαρίου 1822 . H Ελλάδα είναι Αιγόκερος - γράφεται με όμικρον στη δημοτική. Μπορείτε να διαβάσετε το πιο αναλυτικό άρθρο μου για το αληθινό Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας εδώ)!

Επομένως, οι σημερινοί Έλληνες αστρολόγοι - από τη στιγμή που επιμένουν ότι το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας προκύπτει από την ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 1830 - είναι σα να συντάσσονται με τον Όθωνα (με τους Βαυαρούς και με τις ξένες δυνάμεις) και ΟΧΙ με το πνεύμα και με τη βούληση του Ελληνικού Λαού!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Υ.Γ. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό μου βίντεο για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και προβλέψεις για τη χώρα μας εδώ

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπραβο σας!

GUY MARTIN είπε...

Συμφωνω με την αποψη αυτη αλλα συμφωνα με το πρωτοκολο του Λονδινου φειχνει την.Ελλαδα κρστος της καρπαζιας και προτεκτορατου.με το ζωδιπ του αιγοκερου δεν ειναι?

Unknown είπε...

Πολυ ωραίον! θαυμασιο κειμενο!