Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Το ωροσκόπιο του πιλότου που έριξε αυτοκτονικά το αεροπλάνο στις Άλπεις!


Ο Andreas Lubitz (που φέρεται να έριξε αυτοκτονικά το αεροπλάνο της “Germanwings” στις Άλπεις) είναι όχι απλά ένας τραγικός αυτόχειρας αλλά ταυτόχρονα και ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας (αφού φόνευσε σκόπιμα 149 επιβάτες αυτού του αεροπλάνου, ανάμεσα τους αρκετά παιδιά)! Ο άνθρωπος αυτός έσπειρε απίστευτο θανατικό και βύθισε εκατοντάδες οικογένειες σε απύθμενο πόνο. Αστρολογικά όλα αυτά τα στοιχεία “μυρίζουν” έντονα Σκορπιό (στην κατώτερη εκδοχή αυτού του ζωδίου, όχι σε εκείνη του “Αετού”)
, Πλούτωνα και Όγδοο Οίκο. Δεν γνωρίζουμε την ώρα γέννησης του Lubitz και επομένως δεν γνωρίζουμε αν έχει στο ωροσκόπιο του ενισχυμένο Όγδοο Οίκο. Φαίνεται όμως να έχει ενισχυμένα τα δύο άλλα στοιχεία που ανέφερα, τον Σκορπιό και τον Πλούτωνα!


Το ηλιακό του ζώδιο είναι μεν ο Τοξότης αλλά το πιθανότερο είναι ότι η Σελήνη του (ο “πλανήτης” εκείνος που συνδέεται στενά με τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου, με την ψυχή του) βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού! Το στοιχείο αυτό προσδίδει από μόνο του έντονα “σκορπίστικα” στοιχεία στη φύση του Lubitz. Και η σκορπίστικη έμφαση δεν σταματά εκεί γιατί στο ζώδιο του Σκορπιού βρίσκονται και ο Άρης και ο Πλούτωνας του, σχηματίζοντας μάλιστα μεταξύ τους όψη συνόδου! Τόσο ο Άρης όσο και ο Πλούτωνας εκπροσωπούν αρχέτυπα που συνδέονται με τον “πόλεμο” και φυσικά με το θάνατο σε ευρεία κλίμακα. Η δε σύνοδος Άρη – Πλούτωνα είναι (στην αρνητική της εκδήλωση) μία από τις πιο ανεξέλεγκτα εκρηκτικές και βίαιες όψεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε ένα ωροσκόπιο.

Η δική μου υπόθεση εργασίας είναι ότι ο Andreas Lubitz μπορεί να είχε γεννηθεί προς το βραδάκι, ας πούμε γύρω στις 8:30 μμ. Θα είχε τότε Σελήνη στην τελευταία μοίρα (που από πολλούς αστρολόγους χαρακτηρίζεται “κρίσιμη”) του Σκορπιού! Η Σελήνη βρίσκεται σε “πτώση” μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού. Στην αρνητική της εκδήλωση αυτή η Σελήνη μπορεί να προκαλέσει μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα, πόνο και αναστάτωση στο άτομο που την έχει. Ταυτόχρονα όμως η Σελήνη στον Σκορπιό του δίνει μία εξαιρετική ικανότητα στο να τα κρύβει αυτά τα προβλήματα και να μην τα αφήνει να φαίνονται εξωτερικά.

Στην υπόθεση – πάντα – εργασίας ότι ο Lubitz έχει γεννηθεί γύρω στις 8:30 μμ. βλέπουμε έναν ιδιαίτερα επιβαρυμένο Τέταρτο Οίκο στο ωροσκόπιο του (με Άρη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα εκεί μέσα και με μια “πτωτική” Σελήνη στον Σκορπιό). Τα στοιχεία αυτά (αν ισχύουν) μας υποψιάζουν ότι γεννήθηκε ενδεχομένως και μεγάλωσε μέσα σε ένα ισχυρά “τοξικό”, αναστατωτικό και αγχογόνο οικογενειακό περιβάλλον, που μπορεί να του προξένησε βαριά τραύματα στην ψυχή του. Λίγες μόνο μέρες πριν ο Lubitz προχωρήσει σε αυτή την αποτρόπαια πράξη του ο πλανήτης Κρόνος (κομβικός στο γενέθλιο ωροσκόπιο του γιατί σχηματίζει στενή σύνοδο με τον Ήλιο του) μπήκε σε ανάδρομη πορεία και άρχισε να προσεγγίζει πάλι αμετάκλητα τη Σελήνη του (η οποία σίγουρα είναι είτε στις πρώτες – πρώτες μοίρες του Τοξότη είτε στις τελευταίες του Σκορπιού).

Φημολογείται ότι ο Lubitz είχε περάσει πρόσφατα μία περίοδο βαριάς κατάθλιψης – η οποία θα “έδενε” απόλυτα με το γεγονός της της παρουσίας στο μεγαλύτερο μέρος του 2014 του “γρανιτένιου” πλανήτη Κρόνου πάνω στη Σελήνη του. Από τον περασμένο Δεκέμβρη όμως ο Κρόνος είχε μπει σε μια ισχυρά ορθόδρομη πορεία μπαίνοντας στον Τοξότη και απομακρυνόμενος έστω και λίγο από τη Σελήνη του. Μέχρι που στις 15 Μαρτίου ο Κρόνος πέρασε σε ανάδρομη πορεία και η “σκορπίστικη” φύση του Lubitz άρχισε να ξανανιώθει πάλι τη βαριά του σκια να πέφτει πάνω του…

Αν ισχύει το ότι είχε Ωροσκόπο Λέοντα (αγαπούσε την άθληση) τότε φαίνεται ότι συνέβη και ένα άλλο ισχυρό αστρολογικό γεγονός, τέσσερις μόνο μέρες πριν προχωρήσει ο μοιραίος αυτός πιλότος στο απονενοημένο διάβημα του: μία ολική έκλειψη Ηλίου μέσα στον Όγδοο Οίκο του! Μία τέτοια έκλειψη είναι ικανή να δημιουργήσει τεράστια ψυχική αναστάτωση σε έναν άνθρωπο – στα βαθύτερα μάλιστα στρώματα της ψυχής του – και να τον οδηγήσει σε πράξεις που δεν θα έκανε κάτω από άλλες συνθήκες…

Θα ήθελα να προσθέσω εδώ και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση στο ωροσκόπιο του Lubitz: τη στενή σύνοδο του Ήλιου αυτού του ανθρώπου με τον πλανήτη Κρόνο και την (ακόμη στενότερη) με τον πλανήτη Ουρανό! Όλο αυτό το φορτισμένο “πακέτο” (ο Ήλιος στο εξαιρετικά ελεύθερο ζώδιο του Τοξότη να έχει πάνω του τον “βαρύ” και “δεσμευτικό” Κρόνο και ταυτόχρονα τον ανατρεπτικό και κεραυνοβόλα απελευθερωτικό Ουρανό) δημιουργεί μια παράξενη ενεργειακή “μείξη” και συνθέτει το είδος της προσωπικότητας εκείνης που δεν ξέρεις το που και πότε θα αντιδράσει απότομα και ανεξέλεγκτα.

Λένε ότι αιτία της πράξης του Lubitz είναι μια ερωτική απογοήτευση που πέρασε πρόσφατα. Γνωρίζω ότι η ερωτική απογοήτευση βιώνεται με οξύτατο πόνο και με απίστευτη σφοδρότητα ειδικά από έναν άνθρωπο με ισχυρά στοιχεία Σκορπιού στο ωροσκόπιο του. Ένας άντρας π.χ. με Σελήνη στον Σκορπιό “συγχωνεύεται” σε υπερθετικό βαθμό (αν και δεν το δείχνει) με την ερωτική του σύντροφο! Αν τη χάσει λοιπόν μετά νοιώθει να χάνει τον ίδιο του τον εαυτό, νοιώθει τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του!

Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος αυτόχειρας θα μπορούσε να κόψει το νήμα της ζωής του στην ιδιωτικότητα π.χ. του σπιτικού του περιβάλλοντος. Γιατί λοιπόν επέλεξε να ρίξει το αεροπλάνο με όλους τους επιβάτες μέσα (τους οποίους πριν μπει στο πιλοτήριο ίσως έμεινε να τους κοιτάει για λίγο, να κοιτάει ευτυχισμένες οικογένειες και αγγελικές παιδικές μορφές να παίζουν ανέμελα); Γιατί πιστεύω ότι λειτούργησε εκδικητικά για τη δική του κατεστραμμένη οικογενειακή ζωή και για την οδυνηρή παιδική του ηλικία.

Όπως εξηγώ χρόνια τώρα στα σεμινάρια που κάνω, το ζώδιο του Καρκίνου (Οικογένεια) βρίσκεται σε μία διαρκή δυναμική αλληλεπίδραση με το διαμετρικά αντίθετο του ζώδιο του Αιγόκερου (Κοινωνία). Που σημαίνει ότι η κοινωνία λειτουργεί για μας σαν ένα είδος “παρένθετης οικογένειας” μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το να πληρώνει η κοινωνία τα όποια “σπασμένα” της οικογένειας στην οποία μεγαλώσαμε – από το να πετάμε σκουπίδια στο δρόμο μέχρι και το να παίρνουμε σκόπιμα στο θάνατο μαζί μας όλους τους επιβάτες ενός αεροπλάνου (ένα κομμάτι της κοινωνίας δηλαδή…)

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: