Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αστρολογική ανάλυση της ("αναιρετικής") νέας κυβέρνησης Τσίπρα!


" Ένα άτομο είναι απολύτως προσηλωμένο στην ολοκλήρωση μιας σημαντικής αποστολής, παραμένοντας κουφό απέναντι στις διάφορες "σειρήνες" που τραγουδούν γύρω του! " 

Η κάπως παράδοξη αυτή πρόταση αποτελεί στην πραγματικότητα έναν "Σαβιανό Χρησμό" για την καινούργια κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου, που  ορκίστηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, στις 10:50 το πρωί.
Τα "Σαβιανά" σύμβολα - χρησμοί πηγάζουν από κάποια πιο "εσωτερικά" κομμάτια της Αστρολογίας και προσωπικά "υποχρεώθηκα" να ανατρέξω σε αυτά μόλις άρχισα να αναλύω το ωροσκόπιο της συγκεκριμένης κυβέρνησης, γιατί είδα εκεί κάποια αινιγματικά στοιχεία...

Το πρώτο τέτοιο στοιχείο - που μου έκανε εντύπωση - είναι το ότι αυτή η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα ορκίστηκε ακριβώς πάνω στην υψηλά συμβολική ημέρα της Φθινοπωρινής Ισημερίας (23 Σεπτεμβρίου) - όταν η ημέρα και η νύχτα γίνονταν ακριβώς ίσες και ο Ήλιος βρισκόταν στο κατώφλι ανάμεσα στα ζώδια της Παρθένου και του Ζυγού! Και όχι απλά ορκίστηκε την ημέρα της Φθινοπωρινής Ισημερίας αλλά σχεδόν πάνω στην πιο κορυφαία στιγμή της συγκεκριμένης ημέρας, εκεί όπου ο Ήλιος "άπλωνε το πόδι του" για να περάσει από το ζώδιο της Παρθένου και σε εκείνο του Ζυγού (επομένως η κυβέρνηση αυτή είναι σα να εκπροσωπεί ένα "μετέωρο βήμα")! Για όσους/ες θέλουν περισσότερη ακρίβεια, ο Ήλιος πέρασε στον Ζυγό τη συγκεκριμένη μέρα στις 11:21 πμ. (δηλαδή 31 λεπτά μετά την τελετή της ορκωμοσίας), επομένως η κυβέρνηση αυτή ορκίστηκε τη στιγμή που ο Ήλιος βρισκόταν ακόμη στο ζώδιο της Παρθένου! Που σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι είναι Παρθένος στο ζώδιο (δείτε το ωροσκόπιο της παρακάτω)!



Σαν Παρθένος στο ζώδιο λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά, θα βάλει τα πράγματα σε τάξη και θα επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα απέναντι στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και στην εργατική τάξη! Αυτά περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί ο Ήλιος αυτής της κυβέρνησης βρίσκεται μεν στο ζώδιο της Παρθένου αλλά στην τελευταία - τελευταία μοίρα του, που θεωρείται κρίσιμη και "αναιρετική"! Στη συγκεκριμένη μοίρα αναπτύσσονται κάποιες "στροβιλώδεις" και ασταθείς συνθήκες, οι οποίες δημιουργούν διαρκή "ρεύματα" και παλινδρομήσεις και δεν αφήνουν εύκολα μία κατάσταση να προχωρήσει μπροστά, να πάρει μία σταθερή μορφή και να "ριζώσει". Αντίθετα, την οδηγούν συχνά σε βάλτωμα (λόγω αδυναμίας να βγάλει ένα αληθινό πρόσωπο ή λόγω εξαπάτησης) ή ακόμη και σε "κατάρρευση"! Ίσως αυτή να είναι η μοίρα και της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία μπορεί να πέσει πριν ολοκληρώσει τη θητεία της!

Ένα βασικό πρόβλημα της συγκεκριμένης κυβέρνησης μπορεί να αποδειχθεί αυτό της αναποφασιστικότητας και της μη ανάληψης πρωτοβουλιών! Βλέπετε, από τη στιγμή που αυτή ορκίστηκε λίγα μόλις λεπτά πριν κορυφωθεί η Φθινοπωρινή Ισημερία φέρει μέσα της την ποιότητα αυτού του σημαντικότατου φαινομένου! Και αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά κατά τη φθινοπωρινή ισημερία είναι ότι επέρχεται μία μεγάλη κοσμική εξισορρόπηση όλων των πολικοτήτων και των δυνάμεων! Κατά κάποιον τρόπο αυτές "ζευγαρώνουν" και για λίγο σταματούν να δημιουργούν "ηχηρό" αντίκτυπο εξωτερικά. Οι τριβές παύουν, τα πάντα καταλαγιάζουν - φαινομενικά - και μοιάζουν να συνεργάζονται αρμονικά και πολιτισμένα!

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν η συγκεκριμένη κυβέρνηση να αναπτύξει ένα γενικά πολιτισμένο και "υπό έλεγχο" πρόσωπο, πίσω από το οποίο όμως θα κρύβονται ισχυρές αντιπαραθέσεις δυνάμεων και μεγάλες εσωτερικές πιέσεις. Τα πιο ισχυρά "χαρτιά" της ίσως αποδειχθούν ότι είναι η διπλωματία και οι διαπραγματευτικές της ικανότητες.  Όπως τόνισα και πριν όμως, η κυβέρνηση αυτή θα εκδηλώσει σε πολλές περιστάσεις μια έντονη αναποφασιστικότητα και θα φαντάζει γενικά  μετριοπαθής και άτολμη - δυσκολευόμενη να δείξει "πυγμή" και να πάρει δυναμικά πρωτοβουλίες σε πράγματα που θα αφορούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, στην κοινωνική μέριμνα αλλά ενδεομένως και στα εθνικά μας ζητήματα.

Η Σελήνη αυτής της (δεύτερης) κυβέρνησης Τσίπρα βρίσκεται μέσα στο "γρανιτένιο" και αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερου. Στην Πολιτική Αστρολογία η Σελήνη εκπροσωπεί τον κόσμο, τη μάζα, τον λαό. Οπότε, η στάση αυτής της κυβέρνησης απέναντι στον λαό αναμένεται να είναι από ιδιαίτερα απαιτητική έως και πολύ σκληρή. Θα συνεχίσει να απαιτεί από τους πολίτες περαιτέρω "σφίξιμο ζωναριού", λιτότητα και θυσίες.

Ο Ωροσκόπος της κυβέρνησης είναι ο Σκορπιός. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση  έχει αναλάβει έναν εξαιρετικά κρίσιμο και μεταμορφωτικό ρόλο (να σώσει την Ελλάδα από μια ολική καταστροφή). Σημαίνει όμως ταυτόχρονα ότι το μεγαλύτερο μέρος της δράσης αυτής της κυβέρνησης μπορεί να είναι κρυφό και να λαμβάνει χώρα "πίσω από τις κουρτίνες". Και επειδή ο πλανήτης κυβερνήτης του Ωροσκόπου της είναι ο Πλούτωνας - ο οποίος "πέφτει" στον Δεύτερο Οίκο - ένα μεγάλο μέρος αυτής της "κρυφής δράσης"  μποορεί να έχει να κάνει με τα οικονομικά και με τον ορυκτό πλούτο, με τα αποθέματα και με τα κοιτάσματα της χώρας μας. 

Θα λέγαμε λοιπόν ότι το "πρόσωπο" αυτής της κυβέρνησης είναι κάπως σκληρό - αφού έχει αυτή Ωροσκόπο Σκορπιό και Κρόνο μέσα στον Πρώτο Οίκο της. Και η σκληρότητα αυτή δεν εκπορεύεται τόσο από την ίδια αλλά και από "εξωγενείς" παράγοντες. Βλέπετε, η παρουσία του Κρόνου στον Πρώτο Οίκο της και η ισχυρή όψη τετραγώνου που σχηματίζει αυτός τόσο με τον Άρη όσο και με το σημείο του Μεσουρανήματος φανερώνουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση αδυνατεί να κινηθεί ελεύθερα και αυτόνομα. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται κάτω από ένα είδος "εποπτείας" από ανώτερες σε σχέση με την ίδια δυνάμεις, που την ελέγχουν στενά (σημειώστε ότι ο Κρόνος εκδηλώνεται ακόμη πιο ισχυρά στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο γιατί βρίσκεται στην πρώτη-πρώτη μοίρα του Τοξότη).

Θα ήθελα να κλείσω την ανάλυση μου με ένα άλλο στοιχείο που με εντυπωσίασε: με την παρουσία του πολεμικού πλανήτη Άρη ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στο στο "Μεσουράνημα" της κυβέρνησης! Γνωρίζουμε ότι ο Άρης ισχυροποιείται εξαιρετικά όταν βρίσκεται στο μεσουράνημα ενός ωροσκοπίου. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ασκήσει με έναν ιδιαίτερα αιχμηρό και επιθετικό τρόπο την εξουσία της, αδιαφορώντας για το κόστος και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η πολιτική της στα λαικά στρώματα. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες καινούργιων μαζικών λαικών εξεγέρσεων, που θα καταστέλλονται με πρωτοφανή αγριότητα - αν και μετριάζεται κάπως αυτό το γεγονός από την παρουσία του ευεργετικού πλανήτη Δία μέσα στον Δέκατο Οίκο.

Συνοψίζοντας, η νέα κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει να είναι κάπως "αναιμική" αλλά αναμφίβολα πιο συμπαγής και συγκροτημένη από εκείνη του περασμένου Γενάρη - η οποία είχε μία διασπαστική όψη τετραγώνου στα λεγόμενα "Φώτα" της (Ήλιο - Σελήνη)  και ίσως γι' αυτό έπεσε σχετικά γρήγορα. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει μια καλή σχέση 'Ηλιου - Σελήνης και αυτό είναι ένα στοιχείο που συνήθως δίνει σταθερότητα και διάρκεια. Παράλληλα όμως η κυβέρνηση αυτή έχει τον Ήλιο της σε μια "αναιρετική" μοίρα και αυτό την καθιστά ιδιαίτερα εύθραυστη και ευάλωτη! Δείχνει σα να είναι μια μεταβατική κυβέρνηση, ένα προστάδιο μιας σημαντικής καινούργιας πολιτικής κατάστασης που μέλλεται να διαμορφωθεί σχετικά σύντομα στη χώρα μας!   

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής   
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το  Ιστολόγιο του Θωμά Γαζή: "ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: