Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Αμερική στρέφεται κατά του εαυτού της (η "πλουτώνια" δαιμονοποίηση του Τραμπ)


Ένα παράδοξο φαινόμενο συμβαίνει τελευταία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί διαμαρτύρονται μαζικά ενάντια στον Donald Trump, τον Πρόεδρο που οι ίδιοι εξέλεξαν μόλις πριν δύο μήνες! Κάνουν πορείες σε όλη τη χώρα, φωνάζοντας μειωτικά και εξευτελιστικά συνθήματα κατά της "κεφαλής" του Κράτους τους (και κάποιοι/ες όπως η Madonna τον βρίζουν χυδαία, δημόσια). Προφανώς οι Αμερικανοί έχουν "δαιμονοποιήσει" τον πρόεδρο τους, πριν καλά-καλά αυτός αναλάβει τα καθήκοντα του! Σε έναν ουδέτερο, Ευρωπαίο παρατηρητή όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει κάπως αλλόκοτο και αφύσικο...


Μου έκαναν εντύπωση τον τελευταίο καιρό κάποιες φωτογραφίες όπως αυτή που βλέπετε παραπάνω, όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος Trump σαν ένα άσχημο, παχύσαρκο γουρούνι! Προσωπικά, η συγκεκριμένη εικόνα μου δημιουργεί αποτροπιασμό, όμως συνειδητοποιώ ότι σε πολλούς Αμερικάνους αρέσει, τους ευχαριστεί! Επειδή έχω μελετήσει λίγο ψυχολογία αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι αντλούν ευχαρίστηση από μια τέτοια φρικτή και εξευτελιστική εικόνα; Και τότε θυμήθηκα αυτό που είχα διδαχθεί στα μαθήματα ψυχολογίας που παρακολούθησα, ότι υπάρχει ένας βαθύς ψυχολογικός μηχανισμός στις ψυχές των ανθρώπων που ονομάζεται "προβολή".

Αν και δεν είμαι "ειδικός", θα μπορούσα να ορίσω την "προβολή" σαν "έναν αμυντικό ψυχολογικό μηχανισμό μέσω του οποίου αποδίδουμε σε άλλους ανθρώπους ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά του δικού μας εαυτού"! Υπάρχει δε και η συλλογικού χαρακτήρα "προβολή", όπου πολλά άτομα μαζί αποδίδουν χαρακτηριστικά του εαυτού τους σε ένα συγκεκριμένο άτομο, μια συγκεκριμένη εθνοτική ή θρησκευτική μειονότητα κ.λπ. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά, αδυναμίες, «αμαρτίες» κ.λ.π. κρύβουμε μέσα μας τόσο περισσότερο αισθανόμστε την ανάγκη να προβάλουμε τα "κακά" αυτά γνωρίσματα μας σε κάποιους άλλους ανθρώπους (στους Εβραίους, στον Πούτιν, στον Trump κλπ. - δεν έχει και τόση σημασία). Και αν συναντήσουμε άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια ακριβώς ανάγκη με μας μπορεί να ενωθούμε μαζί τους και να κατέβουμε σε πορείες, φωνάζοντας συνθήματα - και αυτή μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα "καθαρτική" και θεραπευτική εμπειρία για μας!

Μην με παρεξηγήσετε, δεν κατηγορώ συλλήβδην εδώ τους διαδηλωτές ούτε είμαι στη μισθοδοτική κατάσταση του Trump. Δεν ψήφισα ρεπουμπλικανικό κόμμα, δεν είμαι Αμερικανός πολίτης, δεν συμπαθώ καν τον συγκεκριμένο άντρα. Προσπαθώ όμως να δω ολόκληρη την εικόνα και να βγάλω κάποια (αστρολογικό) νόημα από αυτό που αντιλαμβάνομαι σα μια μάλλον παράλογη κατάσταση. Γιατί για μένα είναι σα να "αφήνιασε" η Αμερική μπροστά στα μάτια μου και να στράφηκε ενάντια στον ίδιο της τον εαυτό! Ποτέ δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε τόσο κολοσσιαία κλίμακα (και μοιραία κάποιος/α κάνει συνειρμούς ανάμεσα στην τρέχουσα κατάσταση και σε εκείνη του Εμφυλίου Πολέμου της Αμερικής, πριν 150 χρόνια)...

 Όπως είδαμε πριν, η δαιμονοποίηση των άλλων έχει τα πλεονεκτήματα της, γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα εσύ ο ίδιος, βαθιά μέσα στην ψυχή σου! Και όταν το κάνεις αυτό σε συλλογικό επίπεδο τότε "καλείς" κατά κάποιον τρόπο (αστρολογικά μιλώντας) τον Πλούτωνα! Επειδή όλη αυτή η τεράστια "προβολή" και ο "χορός της σκιάς" φέρει κάποια τυπικά Πλουτώνια χαρακτηριστικά! Έτσι, κάτι πρέπει να συμβαίνει με τον Πλούτωνα στο "Εθνικό Ωροσκόπιο" της Αμερικής! Και όντως συμβαίνει! Ίσως να είσαστε εξοικειωμένοι με το ωροσκόπιο που βλέπετε παρακάτω. Είναι το περιβόητο Εθνικό Ωροσκόπιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (κατά Sibly).


Όπως ίσως γνωρίζετε - και όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω - η Αμερική κυβερνάται από το ζώδιο του Καρκίνου - ο γενέθλιος Ήλιος της βρίσκεται στο συγκεκριμένο ζώδιο. Στην "Κοσμική/Πολιτική Αστρολογία" (στην Αστρολογία των Εθνών εδώ), ο Ήλιος αντιπροσωπεύει παραδοσιακά τον "Επικεφαλής του Κράτους"! Δηλαδή τον Donald Trump στην προκειμένη περίπτωση! Ο γενέθλιος Ήλιος των ΗΠΑ βρίσκεται στην 14η μοίρα του Καρκίνου και όπως μπορεί να έχετε ήδη ακούσει, ο διελαύνων Πλούτωνας σχηματίζει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ όψη αντίθεσης με τον γενέθλιο Ήλιο της! Αυτό είναι ένα σημαντικότατο αστρολογικό γεγονός! Και δεδομένου ότι ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τις μάζες, τη συλλογική "σκιά" (όπως και το "παράλογο") δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι μάζες στρέφονται τώρα στην Αμερική κατά του ίδιου τους του προέδρου!


Όταν ο Πλούτωνας σχηματίζει όψη με τον Ήλιο μιας χώρας τότε επηρεάζει τον πυρήνα αυτής της χώρας, τα στοιχεία εκείνα που της δίνουν την ιδιαίτερη ταυτότητα της! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι την αμερικάνικη κοινωνία την διαπερνά τα τελευταία χρόνια μια αίσθηση "τέλους των καιρών", μια τραγική αίσθηση αποσύνθεσης, καθώς ο Πλούτωνας σχηματίζει αντίθεση με το γενέθλιο Ήλιο της χώρας! Γιατί κατά κάποιον τρόπο η παλιά Αμερική είναι ετοιμοθάνατη εδώ και πολύ καιρό. Ο ιστός του αμερικανικού πληθυσμού μεταβάλλεται ραγδαία αφού σύντομα οι Ισπανικής - Ασιατικής - Αφροεμερικάνικης καταγωγής πολίτες θα ξεπεράσουν πληθυσμιακά τους παραδοσιακούς αγγλο-Ευρωπαίους. Αυτό αποτελεί μια τεράστια μεταμόρφωση σε μια κοινωνία! Επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν θεωρούνται πια η αδιαμφισβήτητη οικονομική υπερδύναμη που ήταν κάποτε, μια και η Κίνα πρόκειται να γίνει σύντομα η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο. Οι βιομηχανίες μεταφέρονται στο εξωτερικό, οι άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, η μεσαία τάξη ολοένα εξαλείφεται!

Όπως γνωρίζουμε, ο Πλούτωνας υποκινεί τον φόβο, την καχυποψία και τον παραλογισμό στους ανθρώπους (ειδικά όταν σχηματίζει δύσκολη όψη με τον γενέθλιο Ήλιο της χώρας τους)! Και ο παραλογισμός είναι ευρέως διαδεδομένος σήμερα στις ΗΠΑ, αφού πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται π.χ. ότι οι Ρώσοι νόθευσαν τις εκλογές (πώς το έκαναν αυτό; Διαθέτουν μήπως κάποια εξωγήινης τεχνολογίας συσκευή με την οποία μπορούν να επηρεάσουν το μυαλό των ανθρώπων; Και πώς επηρέασαν τελικά μόνο το μισό του αμερικάνικου πληθυσμού και όχι τους υπόλοιπους; Βλέπετε πόσο παράλογο είναι όλο αυτό);

Συνολικά, ο Πλούτωνας βρίσκεται απέναντι στον γενέθλιο Ήλιο των ΗΠΑ τα τελευταία επτά (τουλάχιστον) χρόνια! Σχημάτισε δε μια σχεδόν τέλεια αντίθεση (λόγω της ανάδρομης κίνηση του) απέναντι στον Ήλιο των ΗΠΑ λίγο πριν από τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Υπάρχουν πάντως και ορισμένοι άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στη σημερινή περίεργη πολιτική κατάσταση. Ας δούμε ποιοι.

Η "προοδευμένη" Σελήνη των ΗΠΑ (που εκπροσωπεί τον αμερικανικό λαό) βρίσκεται τώρα στον Δωδέκατο Οίκο του ωροσκοπίου των ΗΠΑ, σε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει την έννοια της "διάλυσης διαδικασιών", το "κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου πραγμάτων", τη γενικευμένη λύπη, την ανημποριά, την εξαθλίωση και τη σύγχυση των ανθρώπων! Επιπλέον, η προαναφερθείσα "προοδευμένη" Σελήνη σχηματίζει τώρα όψη τετραγώνου με τον "προοδευμένο" Ήλιο των ΗΠΑ (και αυτή η συγκεκριμένη όψη εκφράστηκε εντυπωσιακά τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ μέσα από τις μαζικές πορείες των γυναικών (η Σελήνη) εναντίον της κεφαλής του κράτους τους (ο Ήλιος)! Τέλος, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ο διελαύνων Ποσειδώνας που σχηματίζει τώρα σύνοδο με τον προοδευμένο Ήλιο των ΗΠΑ, εντείνοντας την αίσθηση του αποπροσανατολισμού, την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του αμερικάνικου λαού!

Με τόσο ισχυροποιημένους τους Πλούτωνα και Ποσειδώνα, τα πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται! Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τώρα τη φαντασία από την πραγματικότητα (συνέβαλε σε αυτό και η πρόσφατη όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ποσειδώνα), ενεργούν παράλογα και με φόβο και τελικά χειραγωγούνται εύκολα και εξαπατώνται! Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι στις μέρες μας βρισκόμαστε υπό την αιγίδα της ιστορικής συνόδου Ουρανού - Έριδος. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται επειγόντως κάποιοι πολιτικοί "αποδιοπομπαίοι τράγοι" για να φορτώσει πάνω τους η κοινωνία τις δικές της αμαρτίες. Ένα παράδοξο ταοϊστικό/κβαντιστικό πνεύμα επικρατεί στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, οι πολικότητες είναι δυσδιάκριτες και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να προσδιορίσουμε το τι είναι "καλό" και το τι "κακό"! Σύμφωνα με "κβαντιστικό" πνεύμα της εποχής μας, ο "καλός πολιτικός" θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε "κακό¨πολιτικό" - και το αντίστροφο. Και σε τελική ανάλυση οι πολιτικοί που ισχυρίζονται ότι είναι διαφορετικοί, στην πραγματικότητα είναι ίδιοι!

Θωμάς Γαζής 
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: