Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Είχε προβλέψει η Αστρολογία την πρωτοφανή σημερινή κρίση της Ελλάδας; (του Θωμά Γαζή)


Ένας αστρολόγος κρίνεται για τις προβλέψεις του "εκ των υστέρων", αφού παρέλθει η περίοδος για την οποία έγιναν οι προβλέψεις του. Κρίνεται δηλαδή από το πόσο καθαρά κατάφερε να προβλέψει εκ των προτέρων τα διάφορα γεγονότα και τις καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα στην κοινωνία του αλλά και στις ζωές των ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν.

Ας ξεκινήσω από το μακρινό πλέον 1999. Στην ένθετη "ατζέντα" που είχε κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό "Άστρα και Όραμα" (Δεκέμβρης 1999 - συνεργαζόμουν τότε με το συγκεκριμένο περιοδικό) έγραφα στο σχετικό άρθρο μου:  "Ο Νέος Αιώνας - Το αστρολογικό πορτρέτο μιας καινούργιας ζωής": 

""Ακολουθούν οι χρονιές 2011 και 2012, δύο χρονιές στη διάρκεια των οποίων οι εξωτερικοί πλανήτες θα σχηματίσουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα σχηματίσουν ένα μεγάλο Ταυ τετράγωνο, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στη βάση του Ταυ. Πρόκειται για έναν ισχυρότατο πλανητικό σχηματισμό που δηλώνει μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα. Ίσως τα χρόνια εκείνα γίνουν σκοτεινά για τη γη μας, ίσως στη διάρκεια τους επικρατήσει ένας μικρός μεσαίωνας, με πολέμους, ελλείψεις αγαθών, μεγάλες οικονομικές κρίσεις και γεωφυσικές καταστροφές....
Θωμάς Γαζής"


Και συνεχίζω με ένα απόσπασμα από τις ετήσιες προβλέψεις μου για το "αποκαλυπτικό" όπως αποδείχτηκε 2008, προβλέψεις που είχα γράψει το φθινόπωρο του 2007 για το περιοδικό "Τηλέραμα"):

"Έχοντας μελετήσει τις διατάξεις που οι πλανήτες θα πάρουν πάνω στον ουρανό μέσα στο 2008 τολμώ να εκφράσω την άποψη ότι η χρονιά αυτή ανοίγει ένα καινούργιο, τελείως διαφορετικό κεφάλαιο στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία! Ειδικά ένα συγκεκριμένο πλανητικό γεγονός μου δίνει τη βεβαιότητα της επικείμενης ριζικής - και ενδεχομένως ακόμη και κοσμογονικής - αλλαγής των πραγμάτων στη χώρα μας: το γεγονός αυτό είναι η είσοδος του πλανήτη Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου! Αν και η σχετικά σπάνια αυτή ιστορική πλανητική μετακίνηση αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα παγκοσμίως, θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Ελλάδα αφού - σύμφωνα με τις μελέτες μου - η σύγχρονη Ελλάδα επηρεάζεται πολύ έντονα από το ζώδιο του Αιγόκερου (όσοι θέλουν μπορούν να διαβάσουν το σχετικό άρθρο μου για το ωροσκόπιο της Ελλάδας εδώ)! 

Εξαιτίας λοιπόν της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερο - και της αντιπαράθεσης που θα δημιουργήσει  ο μοιραίος
αυτός πλανήτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό - αναμένεται να συμβούν κοσμοϊστορικά γεγονότα στα αμέσως επόμενα χρόνια στη χώρα μας, γεγονότα ισχυρά, εκρηκτικά, μαζικά, ακραία και ίσως και μοιραία. Τα γεγονότα αυτά θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό αντίκτυπο και θα αλλάξουν ριζικά τη ροή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας αλλά και τη συνείδηση των σύγχρονων Ελλήνων...
Θωμάς Γαζής"



Στις 25 Ιανουαρίου 2008 σε δημοσίευση μου στο astro.forumup - με την ευκαιρία της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερο - έγραφα τα εξής:

"Ο Πλούτωνας καταστρέφει ότι είναι παλιό, φθαρμένο, αρρωστημένο και το ξαναγεννά με μία καινούργια, γεμάτη ζωντάνια, ακμαία μορφή! Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο θα μπούμε τώρα σε μία φάση όπου η πολιτική γενικά, η κυβέρνηση μας, οι κρατικοί μηχανισμοί θα αλλάξουν σε βάθος και θα ανανεωθούν ριζικά! Η πλανητική αυτή θέση μπορεί να φέρει καλά πράγματα, αλλά μόνο μέσα από δοκιμασίες, από πολύ πόνο, εξεγέρσεις, "εξόντωση" και "εξολόθρευση"! Άρα, σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις αναμένεται να συμβούν θεαματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στα επόμενα 17 χρόνια. Πολλοί από τους παλιούς κρατικούς και διοικητικούς θεσμούς θα δοκιμαστούν, θα διαλυθούν και θα αναμορφωθούν ριζικά ! Όλα αυτά, όμως, κάθε άλλο παρά "αυτόματα" ή ανώδυνα θα γίνουν! Θα πυροδοτήσουν πρώτα ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις, συγκρούσεις που συχνά θα είναι βίαιες και αιματηρές!

Και επειδή όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, η παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερο είναι πιθανό να δημιουργήσει στα επόμενα χρόνια πιο απολυταρχικές μορφές διακυβέρνησης και πιο "σκοτεινές" κυβερνήσεις! Μετά δε το παγκοσμιοποιημένο εμπόριο μπορεί να βγει τώρα στο προσκήνιο και μία "παγκοσμιοποιημένη εξουσία", μία μορφή παγκόσμιας κεντρικής διοίκησης και διακυβέρνησης!

Το "κεφάλαιο" (Πλούτωνας) θα διεισδύσει πιο έντονα τώρα στις δομές διακυβέρνησης (Αιγόκερος). Οι οικονομικά ισχυροί θα αρχίσουν να καθορίζουν (αόρατα βέβαια) σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την πορεία, τις επιλογές, τις προμήθειες κ.λ.π. της κάθε χώρας! Αυτό φυσικά γινόταν ανέκαθεν (η γνωστή διαπλοκή π.χ. των πολιτικών με τους μεγαλο-εκδότες) αλλά στα επόμενα 17 χρόνια θα λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις!

Και επειδή ο Πλούτωνας έχει να κάνει με το δημόσιο χρήμα, με τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις συντάξεις (ενώ ο Αιγόκερος με την οριστική τακτοποίηση και διευθέτηση) όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα αναμένεται να ρυθμιστούν οριστικά μέσα στα επόμενα χρόνια, όχι όμως με τρόπο που θα αφήνουν ικανοποιημένο τον κόσμο. Τα ταμεία ίσως απαιτήσουν ακόμη μεγαλύτερες εισφορές, ίσως επιβληθούν ακόμη μεγαλύτεροι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, ίσως αυξηθούν κατά πολύ τα όρια συνταξιοδότησης. Το θέμα είναι ότι κάτω από την πίεση του Πλούτωνα στον Αιγόκερο οι κυβερνήσεις δεν θα φοβούνται τώρα να δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο και να επιβάλουν αντιλαικά μέτρα, στο όνομα της "αναγκαιότητας", του να σωθεί δηλαδή από τη χρεωκοπία το κράτος, να σωθούν τα ταμεία κ.λ.π.

Γι' αυτό λέμε ότι μπαίνουμε τώρα σε μία περίοδο "ισχνών αγελάδων", όπου η εξοικονόμηση πόρων θα είναι το βασικό δόγμα που θα εφαρμοστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, όπου είναι ενδεχόμενο να παρατηρηθούν ελλείψεις και στερήσεις σε αγαθά και παροχές που στο παρελθόν είχαμε σε αφθονία.
Θωμάς Γαζής"


(Δείτε ολόκληρη τη σχετική δημοσίευση εδώ).

- Μπορείτε να διαβάσετε επίσης εδώ τις προβλέψεις που είχα κάνει για την Ελλάδα στο αστρολογικό περιοδικό "Jupiter" που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2009.

-Τέλος στις 14 Αυγούστου 2009 σε σχετική δημοσίευση μου στο ιστολόγιο μου (δείτε τη  εδώ ) έγραφα τα εξής:

"Όλα μοιάζουν όμορφα, ήσυχα και αισιόδοξα αυτό το καλοκαίρι του 2009. Οι ειδήσεις στην τηλεόραση λένε ότι έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης (που ξεκίνησε το 2008). Τίποτε το ανησυχητικό λοιπόν. Και όμως, πέρα από την ήρεμη γαλάζια θάλασσα μπροστά μας, πάνω στην οποία στραφταλίζεται παιχνιδιάρικα ο Ήλιος, εμείς οι Αστρολόγοι διακρίνουμε στον ορίζοντα ένα τεράστιο τσουνάμι να έρχεται κατά πάνω μας!"

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: