Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η Αστρολογία του "ΟΧΙ" - της 28ης Οκτωβρίου 1940


Η 28η Οκτωβρίου είναι η ιστορική επέτειος του "Όχι", κατά την οποία τιμάμε την υπερήφανη άρνηση της Ελλάδας να ενδώσει στις επιθετικές ορέξεις των Ιταλών - οι οποίοι στις παραμονές του Β' παγκοσμίου πολέμου επιθυμούσαν να υποδουλώσουν τη χώρα μας! Θα ήταν ενδιαφέρον από αστρολογικής πλευράς να δούμε κάτω από ποιες συγκυρίες βροντοφωνάξαμε σαν έθνος αυτό το περήφανο "Όχι" (και πήγαμε "με το χαμόγελο στα χείλη" στο μέτωπο).


Όπως θα το περίμενε κανείς, ένα ισχυρά "Πλουτώνιo" πνεύμα κυριαρχούσε αστρολογικά γύρω στις 28 Οκτωβρίου 1940 (πλουτώνιο πνεύμα που κατά τα άλλα συνάδει απόλυτα με την κήρυξη ενός πολέμου)! Ο Ήλιος βρισκόταν τη συγκεκριμένη μέρα στις 4 μοίρες του Σκορπιού (στο μοιραίο ζώδιο που κυβερνάει ο Πλούτωνας), σχηματίζοντας μία ΤΕΛΕΙΑ όψη τετραγώνου με τον διελαύνοντα Πλούτωνα, στις 4 μοίρες του Λέοντα (σε όψη "ιδιομοιρίας" δηλαδή - όπως είναι ο σχετικός αστρολογικός όρος)!


Το μάλλον παράδοξο και ιδιότυπο φαινόμενο του "με το χαμόγελο στα χείλη" ξεσηκώματος των Ελλήνων, που με φιλοτιμία και ενθουσιασμό - σχεδόν σα μεθυσμένοι - ανέβηκαν μαζικά σε λεωφορεία και τρένα για να πάνε στο μέτωπο, το "καθρεφτίζει " άριστα η στενή τριπλή σύνοδος Σελήνης - Αφροδίτης - Ποσειδώνα στο ζώδιο της Παρθένου!  Η σύνοδος αυτή παράγει άφατη γλύκα και γενικά μια μεθυστική διάθεση! Πέφτει δε μέσα στον ξεσηκωτικό Πρώτο Οίκο του ωροσκοπίου της διακήρυξης του πολέμου και σε αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας (δείτε το σχετικό μου άρθρο για το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας).

Η ώρα βάσει της οποίας έχει υπολογιστεί το ωροσκόπιο του πολέμου Ιταλίας - Ελλάδας είναι η 3η πρωινή, όταν ο Ιταλός πρέσβης Emmanuele Grazzi παρέδωσε το περιβόητο τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Grazzi στα απομνημονεύματα του, έφθασε στις 3 παρά 10 τη νύχτα στη βίλα του Μεταξά στην Κηφισιά και λίγα λεπτά αργότερα παρέδωσε το πολεμικό τελεσίγραφο στον αγουροξυπνημένο Μεταξά. Ο τελευταίος κράτησε το τελεσίγραφο στα ελαφρώς τρεμάμενα χέρια του και αφού ολοκλήρωσε την ανάγνωση του απάντησε "με φωνή λυπημένη αλλά σταθερή" στον Ιταλό πρέσβη, στα Γαλλικά: "Allors c'est la guerre!" (επομένως έχουμε πόλεμο!)

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: