Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πλουτώνειο σκότος πάνω από την πόλη του φωτός!


Το χθεσινοβράδυνο μακελειό στο Παρίσι συγκλόνισε ολόκληρο το δυτικό (τουλάχιστον) ημισφαίριο του πλανήτη μας...Ήταν το τέταρτο (και το πιο καλο-οργανωμένο, πολυ-εστιασμένο και πολύνεκρο) τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία από τις αρχές του 2015. Υπάρχουν άραγε κάποια αστρολογικά στοιχεία που να εξηγούν το γιατί συμβαίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα σε ένα κράτος που έχει συνδεθεί στη συλλογική μας αντίληψη με την τέχνη, με τον έρωτα και με το καλό κρασί;


Η Γαλλία ανήκει αστρολογικά στο κομψό και φινετσάτο ζώδιο του Ζυγού (σύμφωνα με τον "κομβικό" χάρτη της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας). Ο 'Ηλιος αυτής της ισχυρής Ευρωπαικής χώρας βρίσκεται στις 13 μοίρες του Ζυγού (δείτε παρακάτω τον χάρτη της).


Αυτός ακριβώς ο Ήλιος της δέχεται τώρα μία εξαιρετικά δυσαρμονική όψη από τον σκοτεινό και μοιραίο Πλούτωνα, που διελαύνει στις 13 (!) μοίρες του Αιγόκερου! Και η επιρροή αυτή - αν και είναι εξαιρετικά ισχυρή - δεν είναι η μόνη Πλουτώνεια στο εθνικό ωροκόπιο της Γαλλίας. Ταυτόχρονα, ο Πλούτωνας διελαύνει και στον Δέκατο Οίκο της (βρίσκεται δηλαδή στην "κορυφή του ουρανού της Γαλλίας" - σε μία πολύ κρίσιμη θέση, δείτε το σχετικό μου άρθρο εδώ).




Πέρα από τον Πλούτωνα, η Γαλλία δέχεται τώρα και την ισχυρή επιρροή του αναστατωτικού και επαναστατικού πλανήτη Ουρανού, που σχηματίζει ήδη μία "ηλεκτρική" σύνοδο με τον Ωροκόπο της τον Κριό. Για να μην πούμε ότι ο προοδευμένος Ήλιος της Γαλλίας βρίσκεται εδώ και χρόνια μέσα στον εκρηκτικό και υψηλά μεταμορφωτικό Όγδοο Οίκο της! Εκεί έχει μπει πρόσφατα και ο αυστηρός Κρόνος, ο οποίος σχηματίζει και μια όψη αντίθεση με τον "γενέθλιο" Άρη της - που είναι και ο "κυβερνήτης πλανήτης" ολόκληρου του ωροσκοπίου της Γαλλίας!

Φαίνεται λοιπόν ότι αστρολογικά η Γαλλία έχει περιπέσει τώρα σε μία πλανητική δίνη, μέσα από την οποία θα κάνει αρκετά χρόνια για να βγει...Και σε αυτά τα χρόνια ίσως συνεχίσει να βιώνει παρόμοια τρομοκρατικά χτυπήματα και ακραία γενικά γεγονότα..Που σημαίνει ότι η Γαλλία του προσεχούς μέλλοντος ίσως να μην έχει μεγάλη σχέση με την όλβια, ανέμελη, bon vivant Γαλλία που γνωρίζαμε...

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: