Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Συναστρία Πέμυς Ζούνη - Μπέσσυς Γιαννοπούλου: Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες;



Σα μια "μεγα-οβίδα" (από εκείνες τις σύγχρονες, που κρύβουν μέσα τους συστοιχίες μικρο-οβιδών) έσκασε στη γενικά επαρχιώτικης αντίληψης Ελληνική κοινωνία η υπόθεση Πέμυς Ζούνη - Μπέσσυς Γιαννοπούλου! Η υπόθεση αυτή φαίνεται να έχει όλα τα συστατικά στοιχεία που τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου: και "σελεμπριτιά" και αστραφτερά χαμόγελα και αστραφτερές καριέρες και άκρατη φιλοδοξία και χονδροειδή ψέματα και μια λυσσαλέα δικαστική διαμάχη! Και από ότι αναφέρουν τουλάχιστον κάποια ΜΜΕ και "απαγορευμένο" σεξ - και επομένως (αν ισχύει το περί του σεξ) και πάθη και μια άκρως εκδικητική διάθεση της μιας γυναίκας απέναντι στην άλλη! Μιλάμε λοιπόν για ένα από τα πιο πολυδιάστα και πικάντικα σενάρια ζωής, που άνετα θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφικό blockbuster!

Από την πρώτη στιγμή μου κέντρισε το ενδιαφέρον η "συναστριακή" πτυχή αυτής της υπόθεσης και έβαλα τα δυνατά μου για να βρω τα ωροσκόπια των δύο αυτών γυναικών. Στην αρχή κατάφερα να βρω μόνο τις ημερομηνίες γέννησης τους, που σημαίνει ότι δεν γνώριζα την ώρα γέννησης τους - επομένως ούτε και τον Ωροσκόπο της καθεμιάς.

Μου έκανε αμέσως εντύπωση ότι ανήκουν σε δύο ζώδια που η αστρολογική παράδοση θεωρεί ότι είναι ισχυρά δυσαρμονικά μεταξύ τους. Η Πέμυ ανήκει στο φιλελεύθερο, "ιντελεκτουέλ", υπερκοινωνικό και αντισυμβατικό ζώδιο του Υδροχόου ενώ η Μπέσσυ στο συναισθηματικό, παθιασμένο, μυστικοπαθές και βρίθον υπαρξιακών αναζητήσεων ζώδιο του Σκορπιού!

Αρχικά, είχα στη διάθεση μου μόνο το ωροσκόπιο της Πέμυς και την πληροφορία ότι η Μπέσσυ είναι Σκορπιός. "Πώς γίνεται μια Υδροχοίνα να είναι μαζί με μια Σκορπίνα;" αναρωτήθηκα σε εκείνη τη φάση. Έβαλα στην οθόνη μου τον (άνευ Ωροσκόπου) χάρτη της Πέμυς και κοίταξα αν έχει τίποτε πλανήτες στο ζώδιο του Σκορπιού. Είδα αμέσως ότι είχε τον πλανήτη Ποσειδώνα εκεί, στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού! "Να δεις που η Μπέσσυ είναι γεννημένη Οκτώβριο" σκέφτηκα, αναλογιζόμενος ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο Ήλιος της Μπέσσυς θα βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς σημείο του ζωδιακού όπου βρίσκεται ο Ποσειδώνας της Πέμυς ("αγκαλιάζοντας" τον τελευταίο - σχηματίζοντας δηλαδή μια όψη "συνόδου" μαζί του)!

Να σας εξηγήσω πώς έφτασα σε αυτό το συλλογισμό: ο Ποσειδώνας εκπροσωπεί στη Συναστρία αυτό που στην καθομιλουμένη λέμε "καψούρα"! Επομένως, εάν ο Ποσειδώνας της Πέμυς έπεφτε πάνω στον "σκορπίσιο" Ήλιο της Μπέσσυς θα δημιουργούσε αυτόματα έναν πλούσιο και αιθέριο συναισθηματισμό ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες, οδηγώντας τες (ειδικά στα πρώτα στάδια της γνωριμίας τους) σε σαγηνευτικούς, παραμυθένιους κόσμους! Και θα ενισχυόταν ακόμη περισσότερο αυτή η αίσθηση από το γεγονός ότι και ο Ποσειδώνας της Μπέσσυς σχηματίζει στενή όψη εξαγώνου με τον Ήλιο της Πέμυς! Βέβαια, σε δεύτερη φάση η επαφή Ποσειδώνα - Ήλιου μπορεί να φέρει και στοιχεία όπως η εξαπάτηση, τα κατά συρροή ψέματα, μια βαθιά απογοήτευση...

Η υπόθεση μου επαληθεύτηκε τελικά μόλις βρήκα την ημερομηνία γέννησης της Μπέσσυς (27 Οκτωβρίου 1979). Γιατί συνειδητοποίησα τότε ότι όντως ο Ήλιος της Μπέσσυς βρίσκεται στην αρχή του Σκορπιού και σε "σύνοδο" με τον Ποσειδώνα της Πέμυς! Να λοιπόν που υπήρχε ένα στοιχείο που μείωνε τη δυσαρμονία των βασικών τους (ηλιακών) ζωδίων και δημιουργούσε αρκετό ρομαντισμό ανάμεσα τους. Δεν αρκούσε όμως αυτό! Για να έρθουν δύο άνθρωποι με δυσαρμονικά ζώδια πολύ κοντά θα πρέπει να συντρέχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι, θα πρέπει να αναπτύσσονται πολλά και ισχυρά αστρολογικά στοιχεία "συντονισμού" και "όσμωσης" ανάμεσα τους!

Ένα βασικότατο αστρολογικό στοιχείο που μπορεί να επιφέρει μεγάλη ψυχική "όσμωση" ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι η Σελήνη. Όταν οι Σελήνες δύο ανθρώπων "συντονίζονται" κατάλληλα στα ωροσκόπια τους τότε αυτοί έρχονται πολύ κοντά ψυχικά, αναπτύσσουν τρυφερά συναισθήματα και μια "οικογενειακού χαρακτήρα οικειότητα" - όσο ξένοι και αν ήταν πριν γνωριστούν!

Με βάση αυτό το στοιχείο, εστίασα την προσοχή μου στις Σελήνες των συγκεκριμένων γυναικών. Η Σελήνη της Πέμυς βρίσκεται κάπου μεταξύ Τοξότη και Αιγόκερου (είτε στα τέλη του ζωδίου του Τοξότη είτε στην αρχή του ζωδίου του Αιγόκερου, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα σε ποιο ζώδιο από τα δυο γιατί δεν γνωρίζω την ακριβή ώρα γέννησης της). Η Σελήνη όμως της Μπέσσυς βρίσκεται σίγουρα στο ζώδιο του Αιγόκερου (ότι ώρα και αν έχει γεννηθεί τη συγκεκριμένη μέρα). Τότε είναι αρκετά πιθανό και η Σελήνη της Πέμυς να βρίσκεται στον Αιγόκερο! Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλη εσωτερική ταύτιση και μια χειμαρρώδη συναισθηματική ροή ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες!

Μια Σελήνη στον Αιγόκερο μπορεί να δώσει μεγάλη φιλοδοξία στο άτομο και επιπλέον (όχι σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια) κάποια σκληρότητα και έναν υψηλό "ωφελιμισμό". Η δε συγκεκριμένη Σελήνη βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο κάποιων εξαιρετικά κρίσιμων επιρροών, αφού και τα τρία "κακά παιδιά" της αστρολογίας (οι πλανήτες Άρης, Κρόνος και Πλούτωνας) σχηματίζουν (λίγο πολύ) μια ισχυρότατη σύνοδο μαζί της (μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερου)! Οι απαιτητικές αυτές πλανητικές όψεις μπορούν να φέρουν μεγάλα εμπόδια και αντιξοότητες στη ζωή ενός ανθρώπου - και παράλληλα να τον οδηγήσουν σε θεαματική επαγγελματική πτώση ή και σε μια γενικότερη κοινωνική απαξίωση!

Είχα ήδη κάνει μια προ-δημοσίευση αυτού του άρθρου στο Facebook, όταν διάβασα εκεί το σχόλιο μιας διαδικτυακής φίλης (της Ελένης Μοτάκη) που μας πληροφορούσε ότι η ίδια η Πέμυ Ζούνη είχε πει σε συνέντευξη της ότι είναι Υδροχόος, με Ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στον Τοξότη! Αν και είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε τέτοιου δηλώσεις (συμβαίνει συχνά ο Ωροσκόπος του ατόμου να είναι άλλος από αυτόν που δηλώνει) εξ ανάγκης έπρεπε να βασιστώ σε ότι δήλωσε η Πέμυ.

Αν ισχύει λοιπόν η εκδοχή με τη Σελήνης της Πέμυς στο ζώδιο του Τοξότη, οι δυο αυτές γυναίκες φαντάζουν ακόμη πιο "ξένες" μεταξύ τους (Υδροχοίνα με Σελήνη στον Τοξότη η Πέμυ, Σκορπίνα με Σελήνη στον Αιγόκερο η Μπέσσυ. H μέρα με τη νύχτα δηλαδή - αν και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα ενδιαφέρον σχήμα)!
    

Τα γενέθλια ωροσκόπια τους!

Ας δούμε όμως τώρα το πλήρες ωροσκόπιο της Πέμυς Ζούνη (η αληθινή ώρα γέννησης της μπορεί να διαφέρει κατά κάποια λεπτά):



Όπως βλέπετε, ο Ωροσκόπος της είναι (κατά δική της δήλωση) ο Καρκίνος. Αυτό αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες στη σχέση της με τη Μπέσσυ. Βλέπετε, το ζώδιο του Καρκίνου είναι εξαιρετικά αρμονικό απέναντι στο ζώδιο του Σκορπιού.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ισχυρότατο στοιχείο "όσμωσης" ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες. Ο Ήλιος της Πέμυς βρίσκεται μέσα στον Όγδοο Οίκο της! Ο Όγδοος Οίκος συνδέεται αρχετυπικά με το ζώδιο του Σκορπιού. Άρα, με έναν έμμεσο τρόπο, η Πέμυ είναι μεν Υδροχόος αλλά λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό και σα Σκορπίνα! Όπως καταλαβαίνετε, αυτό το στοιχείο τη φέρνει πολύ κοντά στη Μπέσσυ, που έχει τον Ήλιο της στον Σκορπιό (εξηγώ τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις στο άρθρο μου "Λανθάνουσα Συναστρία"!) Σταδιακά λοιπόν - και όσο εμβαθύνουμε σε αυτά - τα ωροσκόπια τους αρχίζουν να γίνονται πολύ πιο αρμονικά από ότι έδειχναν αρχικά.

Θα ήθελα να καταγράψω και μια πλανητική όψη που θεωρώ κομβικού χαρακτήρα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Πέμυς Ζούνη: την όψη τετραγώνου ανάμεσα στη Σελήνη και στην Αφροδίτη της. Σε μια γυναίκα η συγκεκριμένη δυσαρμονική όψη μπορεί να δημιουργήσει μια αρνητική "εσωτερική εικόνα" - ειδικά σε ότι αφορά στη γυναικεία της φύση και στη θηλυκότητα της. Μπορεί αυτή η ίδια να "αυτο-υπονομεύεται" και να θεωρεί ότι είναι πολύ λιγότερο "ζεστή", ελκυστική και επιθυμητή από ότι είναι στην πραγματικότητα.


Ας πάμε τώρα στο ωροσκόπιο της Μπέσσυς (δεν είναι γνωστή η ώρα γέννησης της):


Όπως είδαμε, η Μπέσσυ είναι "σκορπίνα" με Σελήνη στον Αιγόκερο. Και τα δύο αυτά ζώδια είναι εσωστρεφή και "χαμηλών τόνων" σε εξωτερικό επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι "αδρανή" ή "παθητικά". Τα εσωστρεφή ζώδια αναπτύσσουν συχνά μία ισχυρότατη "εσωτερική δράση" και  κινούνται δυναμικά "πίσω από τις κουρτίνες", χωρίς να δίνουν δηλαδή το στίγμα τους στους άλλους. Θα πρέπει κάποιος/α να "μυρίσει τα νύχια του" για να καταλάβει το πόσο δυναμικά κινούνται!

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η Αφροδίτη της κάνει στενή σύνοδο  με τον πλανήτη Ουρανό! Αυτό είναι κατά την άποψη μου άλλο ένα στοιχείο "Λανθάνουσας Συναστρίας", που φανερώνει ότι η Μπέσσυ ζευγαρώνει ιδανικά με ανθρώπους που εκπροσωπούν "ουράνιες" ενέργειες (όπως π.χ. η Πέμυ, που είναι Υδροχόος). Επίσης, η συγκεκριμένη σύνοδος μπορεί να δηλώνει ότι η Μπέσσυ κάνει ασυνήθιστες σχέσεις, αντισυμβατικού χαρακτήρα. Κάτι φυσικά που φαίνεται να κάνει και η Πέμυ, όντας υδροχοίνα και έχοντας την Αφροδίτη της στο "υπερβατικό" ζώδιο των Ιχθύων.

Ανακαλύπτουμε λοιπόν όλο και περισσότερα αστρολογικά στοιχεία "ταύτισης" ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες. Και πάμε τώρα σε ένα από τα πιο καθοριστικά από αυτά: στην παρουσία του διελαύνοντα Πλούτωνα μέσα στον 'Εβδομο Οίκο της Πέμυς! Ίσως γνωρίζετε ότι ο Έβδομος Οίκος συνδέεται στενά με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις - και ειδικά με τις ερωτικές μας εκείνες. Οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον Έβδομο μας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το είδος, την "ενεργειακή συχνότητα" του/της συντρόφου που θα έλξουμε στο πλευρό μας. Έχοντας λοιπόν η Πέμυ τον διελαύνοντα Πλούτωνα (τον κυβερνήτη του ζωδίου του Σκορπιού) στον Έβδομο Οίκο της είναι φυσικό να ένιωθε ότι τη συμπλήρωνε ιδανικά μία "σκορπίνα" (στη συγκεκριμένη φάση της ζωής της)! Αυτό αποτελεί ένα ακόμη καθοριστικό "λανθάνον συναστριακό στοιχείο" στη σχέση Ζούνη - Γιαννοπούλου!

Πρόσφατα, μου έτυχε να συμβουλεύσω δύο γυναίκες που είχαν και αυτές (όπως η Πέμυ) Ωροσκόπο Καρκίνο. Επομένως, δέχονταν και αυτές τον διελαύνοντα Πλούτωνα στον ΄Εβδομο Οίκο τους. Και οι δυο αυτές γυναίκες μου ανέφεραν τρομοκρατημένες το ίδιο πράγμα: ότι "τις κυνηγάει εμμονικά ο πρώην άντρας τους για να πάρει εκδίκηση για κάτι και φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο να τις σκοτώσει!" Κάπου λοιπόν δεν είναι τυχαίο που η Πέμυ βίωσε έντονα (με τον διελαύνοντα Πλούτωνα στον ΄Εβδομο της) την αίσθηση της "αρπαγής" σε αυτή τη σχέση (η Ζούνη κατηγορεί τη Γιαννοπούλου ότι την είχε ουσιαστικά απαγάγει και την κρατούσε κοντά της παρά τη θέληση της!). Ο λόγος που τονίζω τόσο πολύ τον Πλούτωνα είναι ότι στην Ελληνική μυθολογία η θεότητα της "αρπαγής" ήταν αυτός ακριβώς ο θεός του κάτω κόσμου!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω εδώ ότι όποιος/α έχει διελαύνοντα Πλούτωνα στον Έβδομο Οίκο του/της θα πάθει κάτι κακό από τον/την νυν/πρώην σύντροφο του. Ανέφερα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις για να σας δώσω να καταλάβετε ότι ο Πλούτωνας μπορεί να φέρει από ακραίες μέχρι και εφιαλτικές εμπειρίες στη ζωή του ατόμου. Είναι ικανός να το κάνει και αυτό!  Όχι πάντοτε όμως και όχι φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις! Γιατί από την άλλη, ο Πλούτωνας στον Έβδομο Οίκο μπορεί να λειτουργήσει και εξαιρετικά "αναγεννησιακά" σε μία σχέση! Θα έλεγα λοιπόν ότι εξαρτάται κυρίως από το επίπεδο συνειδητότητας του κάθε ατόμου και από το κατά πόσο αυτά έχουν κάνει "δουλειά" με τον εαυτό τους - αλλά και με τη σχέση τους!


 Η Συναστρία τους!

Σε μια πρώτη προσέγγιση, η συγκεκριμένη Συναστρία δείχνει να είναι αρκετά δυσαρμονική. Εάν όμως κάποιος/α εμβαθύνει σε αυτήν θα ανακαλύψει πάρα πολλές πλανητικές και άλλες "διασυνδέσεις"! Προσωπικά μέτρησα τουλάχιστον 25 κύριες "συναστριακές όψεις" ανάμεσα στις δύο αυτές γυναίκες, πολύ περισσότερες από ότι συναντάμε σε μια συνηθισμένη σχέση. Οπότε - δυσαρμονική ή όχι - η Συναστρία αυτή καταλήγει να είναι ισχυρότατη ενεργειακά, επηρεάζοντας έντονα και καταλυτικά τα μέλη της!

Ξεκινάμε με ένα ισχυρά αρμονικό στοιχείο. Κατά δική της δήλωση, η Πέμυ έχει Ωροσκόπο Καρκίνο. Αυτό σημαίνει ότι η "αιγοκερίσια" Σελήνη της Μπέσσυς πέφτει πιθανώς στον εξαιρετικά ζευγαρωτικό και ερωτικό "Έβδομο Οίκο" της Πέμυς! Παραδοσιακά αυτή είναι μια κορυφαία ζευγαρωτική και ενωτική "συναστριακή οικοθεσία". Γιατί δεν πυροδοτεί απλά την ερωτική έλξη αλλά δημιουργεί και μια έντονη διάθεση συνεργασίας και "μοιράσματος" ανάμεσα στις δύο γυναίκες!



Μιλάμε για μια εξαιρετική "οικοθεσία", που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια σχετική μακροβιότητα στη σχέση αυτών των γυναικών, αν ήταν το μόνο κυρίαρχο στοιχείο στη Συναστρία τους. Δεν είναι όμως! Και αυτό γιατί αναπτύσσονται ταυτόχρονα πολλές δυσαρμονικές πλανητικές όψεις ανάμεσα τους, οι πιο σημαντικές από τις οποίες είναι:

- Το τέλειο τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη της Μπέσσυς και στον Ήλιο της Πέμυς
- Η τέλεια αντίθεση ανάμεσα στον Άρη της Μπέσσυς και στον Ήλιο της Πέμυς
- Η στενή αντίθεση ανάμεσα στον Κρόνο της Μπέσσυς και στην Αφροδίτη της Πέμυς
- Το τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό της Μπέσσυς και στον Ήλιο της Πέμυς
- Το τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό της Πέμυς και στον Ήλιο της Μπέσσυς

Το παραπάνω "πακέτο όψεων" είναι ικανό να κάνει εξαιρετικά εκρηκτική, ταραχώδη και προβληματική μία σχέση. Ειδικά οι δύο πρώτες από τις παραπάνω όψεις (Αφροδίτη Μπέσσυς - Ήλιος Πέμυς και 'Αρης Μπέσσυς - Ήλιος Πέμυς) μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη δυσαρμονία, διαρκείς αμφισβητήσεις, προκλήσεις και "τριβές", οξύ ανταγωνισμό μέχρι και σφοδρή επιθετικότητα και εχθρότητα ανάμεσα στα δύο μέρη. Επιπλέον, η αντίθεση του Κρόνου της Μπέσσυς με την Αφροδίτη της Πέμυς φαίνεται να πυροδοτούσε ανάμεσα τους στοιχεία όπως ο ωφελιμισμός, η έντονη κριτική, η έλλειψη χαράς και αυθορμητισμού. Ίσως οι δυο τους δέχονταν πολλές εξωτερικές πιέσεις (επαγγελματικού, κοινωνικού κλπ. χαρακτήρα).

Τέλος, το αμοιβαίο τετράγωνο των Ουρανών τους με τους Ήλιους τους (που αποτελεί μια "διπλότυπη" όψη, ένα ηχηρό στοιχείο δηλαδή στη Συναστρία τους) δημιουργεί συνήθως πολύ συναρπαστικές ("ηλεκτρικές" θα λέγαμε) και απελευθερωτικές ατμόσφαιρες στο ξεκίνημα μιας σχέσης. Κάτω από την επιρροή του, οι σχέσεις συχνά αναπτύσσουν και κάποια ανορθόδοξα και αντισυμβατικά στοιχεία, που μπορεί να λειτουργήσουν και σα στοιχεία πρόκλησης απέναντι στο κοινωνικό "γίγνεσθαι"!

Από την άλλη βέβαια, το συγκεκριμένο τετράγωνο μπορεί να φέρει και μια βαθιά σύγκρουση ιδεολογιών και κοσμοθεωριών ανάμεσα στα δύο μέρη - και συχνά δυσκολία αποδοχής των φιλικών προσώπων (και του κοινωνικού κύκλου γενικά) του ενός από τον άλλο. Επιπλέον, όσο συναρπαστικό κλίμα φέρνει στην αρχή αυτή η "διπλότυπη" ουράνια όψη τόσο εύκολα μπορεί να οδηγήσει μια σχέση σε διάσπαση και διάλυση, ειδικά μόλις αυτή αρχίσει να μπαίνει σε φάση ρουτίνας. 

Το ότι οι δυο τους δραστηριοποιήθηκαν έντονα από κοινού σε έναν καλλιτεχνικό τομέα το δείχνει χαρακτηριστικά η σύνοδος του Άρη της Πέμυς με τον Ποσειδώνα της Μπέσσυς. Η Πέμυ δρούσε περισσότερο σαν η κινητήριος δύναμη, που έπαιρνε δυναμικά πρωτοβουλίες αλλά η Μπέσσυ "απογείωνε" τα σχέδια τους, τροφοδωτώντας τα με περισσή (ή και υπερβολική) φαντασία και έμπνευση.

Υπάρχουν φυσικά αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αλλά σταματάω εδώ, γιατί χρειάζονται δεκάδες σελίδες για να ερμηνεύσουμε στην πληρότητα της μια Συναστρία. Εδώ δώσαμε έμφαση στα πιο βασικά και θεμελιώδη στοιχεία (και ειδικά σε αυτά που καθορίζουν τα "λανθάνοντα συναστριακά" τους στοιχεία).

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Υ.Γ. Σε πιο πρόσφατες δηλώσεις της η Μπέσσυ είπε ότι οι δυο τους διατηρούσαν  σχέση επί 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: